ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ - ΠΑΤΡΙΝΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΜΗΧΑΝΟΛΟ

ΠΑΤΡΙΝΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΡΚΑΔΙΑ

Διεύθυνση - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ Διεύθυνση: ΛΑΓΟΠΑΤΗ 24 Τ.Κ. - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ Τ.Κ.: 22100
Περιοχή - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ Περιοχή: Τριπολη Κατηγορία - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ Κατηγορία: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ
Τηλέφωνο - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ Τηλέφωνο: 2710224786 Fax - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ Fax: 2710224786
Κινητό - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ Κινητό: 6970381969 E-mail - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ E-mail: gpatr78@gmail.com
Υπεύθυνος - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ Υπεύθυνος: ΠΑΤΡΙΝΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Τηλέφωνο υπεύθυνου - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ Τηλέφωνο υπεύθυνου: 6970381969
Ιστοσελίδα - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ Ιστοσελίδα:
Μηχανολόγος - Πολιτικός Μηχανικός, Ενεργειακός Επιθεωρητής, Πωλήσεις Διαμερισμάτων στο Παράλιο Αστρος, Φωτοβολταικά σε Δώμα και Στέγη, Νομιμοποιήσεις Αυθαιρέτων, Τοπογραφικά Διαγράμματα, Κατασκευές, Επισκευές, Ανακαινήσεις Κτιρίων, Εκτιμήσεις Ακινήτων, Αδειοδοτήσεις Βιομηχανιών - Βιοτεχνιών, Αδειοδοτήσεις Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων, Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΙΝΕΛΗΣ Μηχανολόγος – Πολιτικός Μηχανικός Λαγοπάτη 24 22100-ΤΡΙΠΟΛΗ Τηλ....
Επισκέπτες: 19978

ΠΑΤΡΙΝΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΡΚΑΔΙΑ

ΠΑΤΡΙΝΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΡΚΑΔΙΑ

Μηχανολόγος - Πολιτικός Μηχανικός,
Ενεργειακός Επιθεωρητής,
Πωλήσεις Διαμερισμάτων στο Παράλιο Αστρος,
Φωτοβολταικά σε Δώμα και Στέγη,
Νομιμοποιήσεις Αυθαιρέτων,
Τοπογραφικά Διαγράμματα,
Κατασκευές, Επισκευές, Ανακαινήσεις Κτιρίων,
Εκτιμήσεις Ακινήτων,
Αδειοδοτήσεις Βιομηχανιών - Βιοτεχνιών,
Αδειοδοτήσεις Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων,
Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης.



ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΙΝΕΛΗΣ
Μηχανολόγος – Πολιτικός Μηχανικός
Λαγοπάτη 24
22100-ΤΡΙΠΟΛΗ
Τηλ. & Fax. 2710224786
Κιν. 6970381969


ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

1. ΓΕΝΙΚΑ.
1.1. Η παρούσα Τεχνική Περιγραφή αφορά τις ιδιοκτησίες προς πώληση οι οποίες βρίσκονται στο Παράλιο Άστρος και στην θέση «Γλυφάδα» ή «Ατσίγγανος» ή «Στραβή Λίμνη» και στο Οικοδομικό Τετράγωνο 114.

Οι αποστάσεις του συγκροτήματος είναι :
- 70 μ. από οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες. Σε μικρή απόσταση και στην ίδια παραλία υπάρχουν οι κατασκηνώσεις του Δήμου Τρίπολης.
- 70 μ. από μίνι μάρκετ, πρατήριο άρτου, μπαρ, καφετέρια, πιτσαρία, ουζερί.
- 200 μ. από ψαροταβέρνες, μανάβικο.
- 500 - 600 μ. από το λιμάνι του Παράλιου Αστρους, το θεατράκι, το κάστρο, τις Δημόσιες Υπηρεσίες ( Αστυνομία, Εφορία, Λιμεναρχείο ).
- 40 km από την Τρίπολη ή σε χρόνο με Ι.Χ. αυτοκίνητο, 35-40 Min.
- 160 Km από Αθήνα ή σε χρόνο με Ι.Χ. αυτοκίνητο, 1 h και 30 Min.


1.2. Οι εν λόγω ιδιοκτησίες βρίσκονται σε Οικοδομικό Συγκρότημα που έχει ήδη ολοκληρωθεί η κατασκευή του. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε με βάση την Οικοδομική Άδεια 235/05 η οποία εκδόθηκε από το Πολεοδομικό Γραφείο Άστρους.

Αποτελείται από τρεις τριώροφες οικοδομές με χρήση κατοικία επί ισόγειου με κλειστές θέσεις στάθμευσης και δύο ισόγεια καταστήματα. Οι οικοδομές αυτές, κατά την σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας ονομάζονται : ΟΙΚΟΔΟΜΗ Ι σε ότι αφορά την Βορεινή Οικοδομή, ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΙΙ σε ότι αφορά την μεσαία οικοδομή και τέλος ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΙΙΙ σε ότι αφορά την Νοτιοανατολική Οικοδομή.
Οι τρεις οικοδομές έχουν ανεξάρτητη είσοδο, ανελκυστήρα και κεντρική θέρμανση.
Η Οικοδομή Ι αποτελείται από 15 διαμερίσματα.
Η Οικοδομή ΙΙ αποτελείται, επίσης, από 15 διαμερίσματα &
Η Οικοδομή ΙΙΙ αποτελείται από 24 διαμερίσματα.

Επίσης στο σύνολο του συγκροτήματος και άνω της πλάκας οπλισμένου σκυροδέματος, έχει τοποθετηθεί ξύλινη στέγη με κεραμίδια.
Τέλος σημειώνεται ότι αναπόσπαστο τμήμα της Τεχνικής Έκθεσης είναι και τα πέντε σχεδιαγράμματα όπου τα τέσσερα αφορούν τις Κατόψεις Ισογείου, Α, Β’ & Γ’ Ορόφων & το πέμπτο το Τοπογραφικό – Διάγραμμα Κάλυψης.

2. ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ:
Η ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών έγινε:
 Σε ότι αφορά την Οικοδομή Ι, τον Ιούλιο 2006.
 Σε ότι αφορά την ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΙΙ τον Ιούλιο 2008 &
 Σε ότι αφορά την ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΙΙΙ τον Μάιο 2009.

3. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ.
3.1. ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ.
Στο ακάλυπτο του Οικοπέδου είναι προς διάθεση πέντε ανοικτές θέσεις στάθμευσης, όπως φαίνονται στο σχεδιάγραμμα της Κάτοψης Ισογείου.
3.2. ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ.
Επίσης, στο ισόγειο των οικοδομών έχουν κατασκευαστεί μεταξύ των άλλων και κλειστές θέσεις στάθμευσης. Συγκεκριμένα είναι προς διάθεση τρεις κλειστές θέσεις στάθμευσης στην Οικοδομή ΙΙ και τρεις κλειστές θέσεις στάθμευσης στην Οικοδομή ΙΙΙ.
Η κάθε κλειστή θέση στάθμευσης διαθέτει γκαραζόπορτα - ρολό με δύο ασύρματα χειριστήρια.
Επίσης διαθέτει ρευματοδότη ( πρίζα ) και φωτισμό.

3.3. ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ.
Προς πώληση υπάρχουν τα πιο κάτω διαμερίσματα:

3.3.1. ΟΙΚΟΔΟΜΗ Ι. Ένα διαμέρισμα ( Β01 ), τριών δωματίων Β’ ορόφου.
Το εν λόγω διαμέρισμα αποτελείται από ενιαίο χώρο σαλόνι – κουζίνα, δύο υπνοδωμάτια με μεγάλες ντουλάπες, λουτρό με μπανιέρα και διάδρομος.
Υπάρχει πρόβλεψη:
 τζάκι ( είναι κατασκευασμένη η καπνοδόχος ) και

Το εν λόγω διαμέρισμα διαθέτει δύο μεγάλους, σε μήκος και σε πλάτος, εξώστες. Έχει ορατότητα προς βουνό και ελάχιστη προς θάλασσα.

3.3.2. ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΙΙ
Τα διαμερίσματα που είναι προς διάθεση στην Οικοδομή ΙΙ, δηλαδή τα Α10, Β7,Β10, Γ9 & Γ10, είναι όλα δύο δωματίων δηλαδή αποτελούνται από ενιαίο σαλόνι – κουζίνα, ένα υπνοδωμάτιο, λουτρό και διάδρομος –χωλ.
Υπάρχει μία μεγάλη ντουλάπα στο υπνοδωμάτιο και μία επιπλέον ντουλάπα στον διάδρομο.
 Στα δύο διαμερίσματα του Γ’ Ορόφου υπάρχει πρόβλεψη για τοποθέτηση τζάκι ( έχει κατασκευαστεί ήδη η καπνοδόχος ).
Όλα τα διαμερίσματα της Οικοδομής ΙΙ έχουν οπτική επαφή με τον ακάλυπτο χώρο του συγκροτήματος ( γκαζόν ) αλλά και με θάλασσα.

3.3.3. ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΙΙΙ
Τα διαμερίσματα που είναι προς διάθεση στην Οικοδομή ΙΙΙ, είναι:
 Α14, Β14, Γ11 & Γ14, τα οποία είναι δύο δωματίων, δηλαδή αποτελούνται από ενιαίο σαλόνι – κουζίνα, ένα υπνοδωμάτιο, λουτρό και διάδρομος –Χωλ.
 Α18 & Β18, τα οποία είναι τριών δωματίων, δηλαδή αποτελούνται από ενιαίο σαλόνι – κουζίνα, δύο υπνοδωμάτια, λουτρό και διάδρομος –Χωλ.
 Β13, το οποίο, επίσης, είναι τριών δωματίων, δηλαδή αποτελείται από
ενιαίο σαλόνι – κουζίνα, δύο υπνοδωμάτια, λουτρό, WC με ντουζιέρα, αποθήκη και διάδρομος –χωλ.
Στα διαμερίσματα δύο δωματίων Γ’ ορόφου ( Γ11 & Γ14 ) καθώς και στο σύνολο των διαμερισμάτων τριών δωματίων ( Α18, Β18 & Β13 ), υπάρχει η πρόβλεψη για τζάκι.
Το διαμέρισμα της Οικοδομής ΙΙΙ, Γ11, έχει οπτική επαφή με τον ακάλυπτο χώρο του συγκροτήματος ( γκαζόν ) αλλά και με θάλασσα.
Τα υπόλοιπα διαμερίσματα της Οικοδομής ΙΙΙ, έχουν οπτική επαφή με το κάστρο του Παράλιου Αστρους, με θάλασσα αλλά και όλο τον νοτιοδυτικό ορεινό όγκο που ξεκινά από Κάτω Δολιανά διασχίζει Μεσόγειο Αστρος, Κορακοβούνι, Ορεινή Μελιγού και καταλήγει Άγιο Ανδρέα.
Επίσης, ανατολικά, και συνέχεια της θάλασσας υπάρχει οπτική επαφή με την Αργολίδα και στην περιοχή της Κάντιας των Ιρίων και των Διδύμων.

3.4. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ:
Στο σύνολο των προαναφερθέντων διαμερισμάτων προς πώληση:
- Υπάρχει αυτονομία στην θέρμανση. Έχουν τοποθετηθεί σώματα Panels γερμανικής τεχνολογίας.
 Υπάρχει ζεστό νερό μέσω μπόιλερ το οποίο λειτουργεί με καλοριφέρ και με ηλεκτρική ενέργεια.
 Υπάρχει πρόβλεψη για πλυντήριο ρούχων & πιάτων
 Υπάρχει πρόβλεψη για κλιματιστικές μονάδες ( ένα air condition ανά δωμάτιο ). Στην προκειμένη περίπτωση έχουν τοποθετηθεί οι σωληνώσεις και οι καλωδιώσεις από τοίχο ( όπου θα τοποθετηθεί το εσωτερικό τμήμα του A/C ) μέχρι και τον εξώστη ( όπου θα τοποθετηθεί η εξωτερική μονάδα του A/C ).
 Υπάρχει ηλεκτρικό ρολό στις πόρτες του σαλονιού και συρόμενες πόρτες στα υπνοδωμάτια ( πλην ενός υπνοδωματίου σε Β01, Α18 & Β18 ).
 Υπάρχει η πρόβλεψη δορυφορικής τηλεόρασης ( έχει εγκατασταθεί το σύνολο του εξοπλισμού όπως «πιάτο», καλωδιώσεις, πρίζες ).
 Σε όλα τα λουτρά έχει τοποθετηθεί μπανιέρα.
 Σε όλους τους εξωτερικούς τοίχους και φέρον οργανισμό ( κολώνες, δοκοί και εξωτερικές πλάκες ) έχει τοποθετηθεί μόνωση από εξιλασμένη πολυστερίνη πάχους 5 cm, εταιρείας κατασκευής Dow..
 Σε όλους τους κοινούς, μεταξύ των διαμερισμάτων, εσωτερικούς τοίχους έχει τοποθετηθεί πετροβάμβακας εταιρείας κατασκευής Geolan, ως ηχομονωτικό υλικό.
 Τα εξωτερικά κουφώματα είναι αλουμινίου εταιρείας κατασκευής των προφίλ EXALCO.
 Οι πόρτες των σαλονιών και το παράθυρο κουζίνων είναι επάλληλα με πατζούρι - ρολό. Το παράθυρο σε λουτρό είναι ανοιγόμενο και ανακλινόμενο.
 Σε όλα τα ανοίγματα, πλην πόρτας εισόδου, έχουν τοποθετηθεί σίτες.
 Οι υαλοπίνακες των εξωτερικών ανοιγμάτων είναι διπλοί θερμομονωτικοί.
 Στα δάπεδα των δωματίων έχουν τοποθετηθεί πλακίδια ύστερα από εξισωτική στρώση με αφρομπετόν.
 Οι ντουλάπες υπνοδωματίων και τα ντουλάπια κουζίνων είναι από μελαμίνη ενώ τα πορτάκια αυτών και πάγκοι κουζίνων είναι εταιρειών Selman, Alpha Wood & Πραξιτέλης.
 Οι πόρτες εισόδου είναι από panels αλουμινίου με κλειδαριές ασφαλείας.
 Όλα τα διαμερίσματα έχουν διαφορετικούς συνδιασμούς χρωματισμών σε πλακίδια δαπέδων, πλακίδια τοίχου, πορτάκια κουζίνων κλπ.
 Στις εισόδους των οικοδομών ΙΙ & ΙΙΙ έχει τοποθετηθεί πλακάκι γρανίτης καθώς και στις σκάλες έχει τοποθετηθεί γρανίτης. Σε ότι αφορά την Οικοδομή Ι, στην είσοδο έχει τοποθετηθεί πλακάκι, στο κλιμακοστάσιο μάρμαρο Α’ ποιότητας και στον κοινόχρηστο διάδρομο πλακάκι γρανίτης.
 Τέλος, οι εξώστες που διαθέτουν τα διαμερίσματα είναι μεγάλης επιφάνειας και σε κάθε διαμέρισμα αντιστοιχεί εξώστης τουλάχιστον 20% επιπλέον της επιφάνειάς του.

4. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ.
 Προ της εκπόνησης της στατικής μελέτης και στο σύνολο του οικοπέδου εκπονήθηκε γεωτεχνική μελέτη προκειμένου να καθοριστεί η ποιότητα του εδάφους θεμελίωσης.
 Η θεμελίωση εγινε με πεδιλοδοκούς και θεμέλια αυτών, που το πλάτος και το ύψος των, είναι τέτοια που θα κατέτασσαν την θεμελίωση στην γενική κοιτόστρωση.
 Ο φέρον οργανισμός των οικοδομών ο οποίος αποτελείται από υποστυλώματα δοκούς και πλάκες έχει κατασκευαστεί από οπλισμένο σκυρόδεμα.
 Η ποιότητα του σκυροδέματος είναι C20/25 και του οπλισμού S500s.
 Σε κάθε φάση σκυροδέτησης έχουν ληφθεί δοκίμια σκυροδέματος σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία «Κανονισμός για την κατασκευή έργων από οπλισμένο σκυρόδεμα». Τα εν λόγω δοκίμια έχουν «σπάσει» στο κρατικό εργαστήριο το οποίο έχει χορηγήσει και τις απαιτούμενες βεβαιώσεις, ανά φάση σκυροδέτησης.
 Σε ότι αφορά τον οπλισμό που χρησιμοποιήθηκε, είναι γνωστών ελληνικών εταιρειών ( Χαλυβουργική, Σιδενόρ και Χαλυβουργεία Θεσσαλίας ). Για κάθε παραγγελία που γινόταν, προσκομιζόταν και το πιστοποιητικό του εργαστηρίου για την ποιότητά του.
 Σε ότι αφορά τους ανελκυστήρες, έχουν πιστοποιητικό ποιότητας από τον αναγνωρισμένο οίκο TUV Hellas.
 Έχουν τοποθετηθεί στις οικοδομές όλα τα μέτρα πυροπροστασίας που έχει εγκρίνει η πυροσβεστική υπηρεσία κατά την έγκριση της μελέτης ενεργητικής πυροπροστασίας ( πυροσβεστήρες ξηρής σκόνης, πυροσβεστικές φωλιές, φωτιστικά ασφαλείας στα κλιμακοστάσια, πυροσβεστήρας οροφής πάνω από τον καυστήρα, ανιχνευτές καπνού, θερμοδιαφορικούς και τέλος πίνακα πυρανίχνευσης ).

Σημειώνετε ότι όλα τα πιστοποιητικά που προαναφέρονται είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

5. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ.
Πέραν των προαναφερόμενων υλικών που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια της κατασκευής, και τα άλλα υλικά είναι άριστης ποιότητας.
Λέγοντας τα επιπλέον υλικά εννοούμαι τα τούβλα, τις μονώσεις ( θερμομόνωσης και ηχομόνωσης ), τα πλακάκια δαπέδου και τοίχου, των κουφωμάτων ανοιγμάτων, των υαλοπινάκων, των μαρμαροποδιών κ.λ.π.

6. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΟΧΕΣ.
Σε κάθε ιδιοκτήτη πέραν των άλλων, προσκομίζετε ψηφιακό υλικό το οποίο περιέχει τα πιο κάτω :
- Ψηφιακές Φωτογραφίες που έχουν σχέση με την εκσκαφή και θεμελίωση της οικοδομής που ανήκει η ιδιοκτησία του.
- Ψηφιακές φωτογραφίες για κάθε φάση κατασκευής της ιδιοκτησίας του και συγκεκριμένα:
 Την σκυροδέτηση των υποστυλωμάτων ( κολώνων ), των δοκών και των πλακών ( εσωτερικών και προβόλων –εξωστών ) της ιδιοκτησίας του, όπου φαίνετε ο οπλισμός που έχει τοποθετηθεί.
 Το κτίσιμο της εξωτερικής και εσωτερικής τοιχοποιίας του καθώς και η τοποθέτηση μόνωσης.
 Την τοποθέτηση ηλεκτρολογικών σωληνώσεων.
 Την τοποθέτηση σωληνώσεων ύδρευσης και αποχέτευσης.
 Την τοποθέτηση σωληνώσεων ψυκτικού.
 Επιχρίσματα.
 Την τοποθέτηση καλωδιώσεων, πινάκων ηλεκτρικού ρεύματος, θέρμανσης και ύδρευσης
 Την τοποθέτηση πλακιδίων.
 Την τελική φάση κατασκευής.

Με τα πιο πάνω ελέγχετε η ποιότητα της κατασκευής αφενός αλλά και η δυνατότητα ή μη παρεμβάσεων σε τοίχους ( π.χ. τοποθέτηση κουρτινόξυλων κ.λ.π. ) χωρίς τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας κλπ.

- Επίσης, σε ότι αφορά τις Οικοδομές ΙΙ & ΙΙΙ η παραπάνω δυνατότητα ελέγχου γίνεται και με βιντεοσκόπηση που έχει πραγματοποιηθεί σε σημαντικές φάσεις κατασκευής των οικοδομών.

Tρίπολη Φεβρουάριος 2012